10+1 rejtett szimbólum híres márkák logójában

Egy laikus számára a logo tervezése egyszerű és elhanyagolható feladatnak tűnhet. Ugyanakkor marketing szempontból nagyon is lényeges része minden vállalkozás márkájának felépítéséhez, hisz a logónk kommunikálja cégünk főbb értékeit, illetve az alapvető információkat, amit a cégről érdemes tudni. Ezáltal a célpiac a logón keresztül azonosítja be legkönnyebben vállalkozásunkat. Pár nagyvállalat a logo tervezést olyan szintre emelte, hogy rejtett szimbólumokkal próbálja a tudatalattinkba paszírozni a főbb értékeit. Miután végeztünk a cikket láthatjuk, hogy ezt egész jól csinálják :)

1. Fedex

fedex-logo.jpeg

A Fedex alapértéke a gyors és pontos csomagkézbesítés. Ezt egy nyíllal szimbolizálják logojukban, amit az E és az X találkozásánál rejtettek el!

 

2. Amazon.com

 amazon_1.jpg

Amazon logójában a sárga nyíl pontosan A-Z-ig mutat, ami a termékskálájukat szimbolizálja, hisz náluk tényleg minden megtalálható. A sárga nyíl egy mosolyt is jelképez, ami a vásárlói elégedettségre utal (legalábbis szerintük :).

 

3. Gilette

gillette.jpg 

Itt már picit nehezebb észrevenni a rejtett üzenetet, de ha közelebbről megnézzük akkor a G és az i között egy borotva penge vágása látható, ami a precizitására, és élességére utal!

 

4. Toblerone

toblerone.jpg 

A csoki márka, amely a svájci Bernből való. Bern a medvék városa, és ha jobban megfigyeljük a hegy csúcsban egy medve alakja rajzolódik ki.

 

 

5. LG

LG2.png 

Vannak, akik egyből a két betűt látják meg a logoban és vannak, akik egy kacsintó arcot és utána rajzolódik ki az LG név. Az, hogy ez mit szimbolizál rejtély előttünk, de egyesek szerint úgy néz ki mint egy Pacman. 🙂

 

6. F1

F1.jpg

a Formula 1-et általában az emberek F1-ként ismerik. A logó a fekete F betűből és az azt követő piros mintából áll, mely a sebességet szimbolizálja, de hol is van valójában az 1-es? Ha jobban megnézzük az F és a piros közötti részt, akkor kirajzolódik egy fehér 1-es!

 

7. BMW

BMW.jpg

A BMW valaha nem csak autókat, hanem repülőgép motorokat is gyártott, így a logó hű maradt a kezdetekhez. A fehér rész a repülőgép propellereket szimbolizálja a kék pedig az eget.

UPDATE: Többen jeleztétek, hogy a BMW logóban a bajor zászló látható. Így jelen esetben a cég származási helyét szimbolizálja a múltbeli tevékenységük helyett! Köszönjük a visszajelzést.

 

8. Coca Cola

Danish-Flag-Coca-Cola.jpg

Néha a szimbólumok teljesen véletlen bukkanak fel egy cég logójában.  A Coca cola logójában a dán zászló látható az O és az L negatívjában, amelyet a Coca-cola természetesen egyből fel is használt amikor a márkát Dániában reklámozták.

 

9. Beats Electronics

Beats_Electronics_logo.svg.png

Viszonylag új márka a piacon: A Beats exkluzív fejhallgatókat gyárt. Bár logójuk nagyon egyszerűnek tűnik a szimpla ‘b’ betűvel, mégis egy fejet ábrázol, aki egy fejhallgatót hord.

 

10. Tour de France

Tour_de_France_logo.svg.png

A jól ismert Francia országúti kerékpárverseny logója nagyon cseles! A sárga kör nem csak a nyári napot jelképezi de egyben egy biciklikerék és a mellette lévő „R” betű a hozzátartozó biciklista ha jobban megnézzük!

 

+1. Offices2Go 🙂

O2Go logo átlátszó.png

 

Bizony, mi is elrejtettünk egy rejtett szimbólumot a logónkban! Egy picit nehezebben észrevehető, de azért ott van. Mégpedig egy kulcs van elrejtve az „Offi” részben, ami a kulcsrakész irodáinkat szimbolizálja :). 

 

Tetszett a cikk? Kövess minket Facbookon ha további szórakoztató, és hasznos cikket szeretnél olvasni!

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Olvasd El Többi cikkünket is

Magazin

6 árulkodó jele annak, hogy a gyerekedből vállalkozó lesz

A gyerekek soha nem tudják mik lesznek ha felnőnek. Néha még a felnőttek sem. Mindenesetre ha felfedezni véled ennek a 6 tulajdonságnak bármelyikét a gyerekedben, akkor nagy az esélye, hogy vállalkozóvá növi ki magát!